مثلا، کره یکی از غذاهاییه که معمولا درمورد نحوه ی نگهداری اون دیدگاه های متفاوتی هست. میشه کره رو خارج از یخچال نگه داشت؟ اگه بله، تا چه مدت می تونه بیرون از یخچال باشه؟ برش کره ای که تازه از یخچال بیرون آورده شده بسیار سخته. واسه همین باید اونو به شکل بسته بندی در یخچال قرار داد و ۵ تا ۱۰ دقیقه قبل از استفاده از یخچال بیرون آورد. البته در بعضی از غذاها از کره ای که یک هفته بیرون از یخچال مونده استفاده می کنن. از اونجا که کره از شیر پاستوریزه تولید می شه، احتمال آلودگی اون پایینه. با این حال همیشه خطر هست. خطر آلودگی کره ی نمکی به دلیل داشتن نمک و آب کمتره. نمک به حذف باکتریا کمک می کنه. نبودِ نمک میزان موندگاری کره رو پایین میاره. درمجموع نمیشه پیشنهاد کرد کره رو تموم هفته بیرون از یخچال نگه دارین، اما اگه این اتفاق واسه چند ساعت افتاد (به ویژه کره نمکی) نگران نباشید. برخلاف نظرات متفاوت درمورد نگهداری کره، بعضی از مواد غذایی هستن که به طور قطع نباید در یخچال نگهداری شن. نگه داشتن این دسته از مواد غذایی در یخچال باعث می شه طعم اون غذا تغییر یواش یا سریع کهنه و فاسد شه. حالا بیایید ببینیم شرایط خوراکیایی دیگر چیجوریه؟

۱. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی تموم عطر و طعم خود رو در یخچال از دست می ده و چه اتفاقی از این بدتر؟ سرمای درون یخچال روند رسیده شدن گوجه رو متوقف می کنه و میدونیم که طعم گوجه فرنگی رسیده بسیار بهتره. یخچال بافت گوجه رو هم تغییر می ده. سرما غشای دیواره ی میوه رو می شکنه و مزه ی اونو عوض می کنه. گوجه فرنگی رو در کاسه یا سبدی درون کابینت نگه دارین.

۲. ریحان

ریحان به سرعت در یخچال پلاسیده می شه و بوی تموم مواد غذاییِ موجود در یخچال رو به خود جذب می کنه. بهتره ریحان رو بیرون از یخچال بذارین و مثل گل درون فنجون آب تازه بذارین. اگه می خواید ریحان رو به مدت زمان طولانی تری نگه دارین اونو بپزید و در فریزر نگه دارین.

۳. سیب زمینی

نگه داشتن سیب زمینی در دمای پایین باعث می شه نشاسته ی درون اون به سرعت به قند تبدیل شه و شما یک سیب زمینی شیرین داشته باشین. به جای نگهداری سیب زمینی در یخچال اونو در پاکتای کاغذی در جای خنک (نه سرد) بذارین. بهترین جا واسه نگه داشتن سیب زمینی، زیرزمینه. اگه زیرزمین ندارین می تونین اونو در محلی تاریک مثل قفسه نگه دارین. استفاده از پاکتای کاغذی بهتر از پلاستیکه چون هوا رو بهتر منتقل می کنن و سیب زمینی سریع جوونه نمی زنه. تا حدامکان سیب زمینی رو در دمای نزدیک ۸ درجه سانتی گراد نگه دارین. از این روش ها میشه واسه سیب زمینی شیرین هم استفاده کرد.

این مطلب رو هم توصیه می کنم بخونین:   چه شخصیت معروفی مهمون من باشه

۴. پیاز

اگه پیاز رو در یخچال نگه دارین، در آخر رطوبت داخل یخچال پیاز رو نرم و کهنه می کنه. پیاز رو در جای خشک و خنک نگه دارین (می تونین پیازچه رو در یخچال بذارین چون آب زیادی داره). جای سیب زمینی و پیاز باید جدا از هم باشه؛ در صورتی که این مواد رو باهم نگه دارین زودتر خراب می شن.

۵. آووکادو

اگه می خواید آووکادویی که خریده اید رسیده شه، به طور قطع نباید اونو در یخچال بذارین. اما اگه آووکادوی شما رسیده می تونین اونو در یخچال نگه دارین.

۶. سیر

سیر در یخچال جوونه می زنه و ممکنه حالت چروکیده و کهنه پیدا کنه. باید سیر رو در محیط خشک و خنک نگه دارین.

۷. نون

نون به سرعت در یخچال خشک می شه. اگه می خواید کمی بعد نون رو استفاده کنین اونو در یخچال بذارین. در غیراین صورت اونو در کابینت یا فریزر نگه دارین. واسه قرار دادن نون در فریزر اونو بسته بندی کنین تا رطوبت اون بمونه و زمانی که واسه مصرف اونو از فریزر خارج می کنین اجازه بدین یخ اون به آرامی و به طور کامل باز شه.

۸. روغن زیتون

روغن زیتون رو باید در جای خنک و تاریک غیر از یخچال بذارین. چون این روغن در محیط یخچال مثل کره متراکم و سخت می شه.

۹. قهوه

اگه قهوه رو در یخچال بذارین نه تنها طعمش رو از دست می ده، بلکه بوی بقیه غذاها رو به خود میگیره. قهوه رو در جای خنک و تاریک نگه دارین تا طعم و تازگی اون بمونه.

۱۰. عسل

احتیاجی نیس عسل رو در یخچال بذارین. اگه در اونو محکم ببندید واسه همیشه خوب باقی می مونه. نگه داشتن عسل در یخچال باعث می شه عسل شکرک بزنه.



دسته‌ها: آموزشی